Възрастна жена е хвърлила 3 000 лева на измамници, след като

...
Възрастна жена е хвърлила 3 000 лева на измамници, след като
Коментари Харесай

Пенсионерка даде 3 000 лв. на ало измамници в Русе

Възрастна жена е хвърлила 3 000 лв. на измамници , откакто са я подлъгали да се включи в „ полицейска интервенция “, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

В една от най-популярните схеми за телефонни измами е потърпевша на 23 ноември 74-годишна жена от Русе. Тя получила позвъняване на стационарния си телефон.

Според потърпевшата се е обадил женски глас, който й отправил разнообразни закани. След това е имала диалог с мъж, който пък й се показал като служител на реда и обяснил, че се организира полицейска интервенция по задържането на измамници.

Той я уверил, че тези, които са я заплашвали, щели да бъдат арестувани, а тя трябвало да даде всички парични средства, които има в дома си, а след привършване на интервенцията  да ѝ ги върнат.

По негово разпореждане русенката хвърлила през терасата на жилището си сумата от 3 000 лв., които поставила в найлонов плик. После схванала, че е излъгана и алармирала на тел. 112.

Сигналът е документиран във Второ районно управление (на МВР), като е стартирано следствие по него, в хода на формирано досъдебно произвеждане. От полицията още веднъж молят към гражданите да внимават да не попадат в сходни схеми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР